Jaca, op 7 km  van onze B&B, heeft een rijk historisch verleden. De stad was de eerste hoofdstad in Spanje tijdens het Romeinse Rijk. De romaanse kathedraal dateert uit de elfde eeuw en bezit een van de meest belangrijke collectie van middeleeuwse kunst in Europa.

Nog in het centrum van Jaca ligt er een imposante burcht, gebouwd volgens de technieken van Vauban. Deze burcht is nog volledig intact. In de grachten rondom de burcht lopen herten vrij rond. In deze burcht is er een museum met oorlogsminiaturen. 

Daarnaast heeft Jaca een belfort en is er een prachtige romaanse brug die nog steeds gebruikt wordt door de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella.

Op 31 km van onze B&B ligt het voormalig klooster van de benedictijnen San Juan de la Peña.

Dit klooster is Unesco werelderfgoed en absoluut een bezoek waard. Je kan zowel het oud als het nieuw klooster bezoeken. Voor tips in verband met het bezoek kunnen jullie bij ons terecht.

In Canfranc, op ongeveer 30 km van onze B&B, vind je een indrukwekkend groot treinstation. Bij opening in 1928 was dit het grootste treinstation te wereld. De locatie is bijzonder: het station ligt midden in de bergen in een diep uitgesneden dal.

Op ongeveer 15 km van onze B&B start de rondrit langs 14 verschillende Serrablo kerken gebouwd in de tiende eeuw. Het zijn de oudste nog bestaande christelijke kerken van Spanje. 

Op een iets verdere afstand van onze B&B bevindt zich het kasteel van Loarre. Deze prachtige middeleeuwse burcht is sprookjesachtig gelegen en één van de best bewaarde romaanse kastelen van Europa. Naar onze mening absoluut een bezoek waard. Bovendien kan je deze uitstap combineren met een trip voorbij de prachtige rotsformatie Mallos de Riglos.

×