Onze Top Twintig Wandelingen

Speciaal voor de gasten van onze B&B hebben wij TWINTIG TOPWANDELINGEN geselecteerd in onze omgeving. 

Deze wandelingen werden door ons opgedeeld in 5 niveau´s op basis van afstand, hoogteverschil en techniciteit. 

Drie wandelingen kregen een score 1 (licht), drie wandelingen kregen een score 2, zes wandelingen hebben een score 3, nog eens 3 wandelingen een score 4 en voor de echte berggeiten hebben wij ook 5 zware wandelingen in ons overzicht. 

Alle hoogtepunten uit onze omgeving komen aan bod! Laat je alvast inspireren op basis van de rubrieken hieronder.

De gasten van onze B&B krijgen bij aankomst een paswoord zodat ze toegang hebben tot de 20 gedetailleerde routebeschrijvingen met foto’s en meest aangewezen weersomstandigheden om optimaal van de tocht te kunnen genieten.

En natuurlijk zijn ook wij er nog voor als er vragen zouden zijn.

Tafelberg Oroel

Onze B&B is gelegen op 987 meter hoogte aan de rand van een gigantisch woud: Het National Park Oroel.

In het midden van dit park bevindt zich de Oroel (1764 m). Deze tafelberg biedt vanaf de top een fenomenaal uitzicht op de Pyreneeën. Een niet te missen wandeltocht voor elke bezoeker van onze B&B.

De wandeling naar de top start aan de Parador en is heen en weer 7,6 km lang. Het hoogteverschil bedraagt 578 m en is voor de meeste wandelaars perfect haalbaar (ongeveer 3 uur wandelen).

Het is een ideale instapwandeling tijdens jullie verblijf bij ons. Na de wandeling vragen wij wat jullie ervan vonden en op die basis zullen wij dan een lichtere, zwaardere of gelijkwaardige tocht voorstellen.

Indrukwekkende Watervallen

Tijdens de wintermaanden wordt er een dikke sneeuwlaag opgebouwd in de bergen. Tijdens het voorjaar en zomer stort het water zich op honderden plaatsen naar beneden. 

Ontdek de mooiste watervallen in de diverse valleien.

Wereldberoemd en tevens Unesco Werelderfgoed is de Ordesa vallei met een aantal indrukwekkende watervallen zoals de Paardenstaartwaterval. 

Maar ook in andere valleien kan je zeer indrukwekkende watervallen bezichtigen.  Op een aantal plaatsen kan je zelfs een heerlijke douche nemen.

Wij helpen graag om de beste wandeling te kiezen in functie van het waterdebiet en jullie stapvermogen

Bijzondere bergformaties

De Ordesa vallei is niet alleen beroemd omwille van zijn prachtige watervallen maar ook om de recht oprijzende bergwanden van bijna 1000 meter hoog. Naast de klassieke tocht door de vallei, die door iedereen wordt bewandeld, zijn er hier een aantal uitdagende paden terug te vinden.

Maar ook de Mallos de Riglos is een absolute aanrader.  Deze plek werd door de krant Le Monde in 2022 uitgeroepen als één van de mooiste plekken op Aarde. Ideale periode om hier te wandelen is het voor- of najaar.

Daarnaast kunnen wij jullie ook nog wandelingen voorstellen naar diverse maanlandschappen, de natuurlijke boog in de Tena Vallei, een ‘gletsjer’ die geen gletsjer is en een bergformatie die lijkt op een rode burcht. 

Ben je liefhebber van wandelen op desolate plekken … wij kunnen jullie helpen.

Enorm veel keuze dus!

Kristalheldere Ibones

Ibones zijn bergmeertjes gelegen op een hoogte tussen 1500 en 3200 meter. In de aragonese Pyreneeën zijn er momenteel nog 197 van deze meren terug te vinden. In sommige vind je kristalhelder water en dat nodigt uit voor pootje baden of een korte zwempartij op hete zomerdagen. 

Vanuit Astun kan je met de zetellift tijdens de zomermaanden omhoog en daar start dan een prachtige route langs diverse Ibones. 

Maar ook op andere locaties liggen er prachtige meertjes verscholen die zich perfect lenen voor de mooiste vakantiefoto’s.

Verlaten dorpjes en romaanse kerken

Wandelen en tegelijkertijd wat geschiedenis opsnuiven kan ook.

De Pyreneeën staan bekend om de honderden verlaten dorpjes. Velen dateren uit de elfde en twaalfde eeuw. Sinds de laatste 10 jaar worden sommige van deze dorpjes opnieuw opgebouwd maar de meeste zijn spookdorpen waar de natuur zich opnieuw meester heeft gemaakt. 

Over het verval van één van de dorpjes in onze omgeving werd zelfs de roman Gouden Regen geschreven. Een aanrader als voorbereiding op jullie vakantie bij ons.

Ook bekend zijn de tientallen Serrablo kerkjes omwille van hun architectuur. Wij kunnen een eenvoudige wandeling aanbevelen die een aantal van deze kerkjes aandoet.

Het verhaal en de wandeltocht van de patroonheilige van Jaca is tot slot evenmin een te missen belevenis hier.

De route naar Santiago de Compostella

Diverse routes leiden naar Santiago de Compostella. Vanuit Oloron in Frankrijk start de aragonese route richting Jaca. De grens wordt overgestoken via de Somport bergpas.

Het traject tussen Somport en Jaca trekt telkens vele wandelaars. 

De pelgrims stappen Jaca binnen over de befaamde Puente San Miguel.

×